13.6.11

Mandriva 2010.2 a la merda

He baixat Fedora 15 que vindrà a substituir la meva actual, i recent, Mandriva. Perquè?

- L'escriptori KDE 4.4 que du no aplica els temes visuals completament, al firefox i diàlegs propis de la distribució no tenen efecte, i n'hi ha poca informacó al respecte.
- El servidor proftpd no me xuta perquè és una versió antiga, no va com la versió de l'ubuntu, i me nec a investigar-ho perquè està obsoleta.
- Els respositoris no estan actualitzats, me vaig instalar el FF4 manualment i no se'm cauen els anells però no vull tenir que fer-ho per cada versió que treguin.
- La versió 2011 final havia de sortir avui, després de que se retrasés el mes passat, i... no surt, i... té tota sa pinta de que no sortirà, a la seva wiki de desenvolupament hi surt com a Delayed i a més veig massa coses in progress.
- Les notificacions no surten amb es texte complet visible.
- Internet va més lent que amb els altres SO que tinc instal·lats (XP, Ubuntu).

A pesar de que:

- M'agradava tenir un escriptori KDE per poder coneixer-lo millor, ja que és s'opció gràfica més estesa després de Gnome (Fedora va amb Gnome), i en teoria Mandriva és la millor distribució amb escriptori KDE.
- Trobaré a faltar el seu centre de control, una meravella senzilla d'utilitzar que permet configurar sa major part des sistema.

La vaig agafar per renom, al haver-la sentit nombrar moltes vegades i pensant que estava més alta al ranking de distribucions.. sa web que vaig agafar al atzar per mirar la seva reputació no debia estar molt actualitzada perquè Mandriva actualment no està ni al top ten de les distribucions de GNU/Linux.

Fedora és actualment la numero dos, barallant-se per aquest puesto amb Linux Mint. La darrera versió va sortir el passat 24 de maig, està basada en RPM i és promocionada per Red Hat per lo que esper d'aquesta el mínim de qualitat que no he trobat amb Mandriva.

Perquè no Linux Mint? Perquè està basada en Ubuntu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu