14.6.11

Jo VS nVidia VS Fedora

Són collonuts els drivers d'NVIDIA però deu ni do, no hi ha distribució en que no costi d'instalar-los, i no és culpa d'NVIDIA si no dels kernels de linux, s'encollonen en intentar ficar uns drivers open source (nouveau) que no xuten ni cap enrere.

Més delicte té Fedora que inclou als seus repositoris el paquet kmod-nvidia que són els drivers pròpis d'NVIDIA, però en comptes de no fotre cap i anar amb vesa per defecte per després poder instal·lar-los opcionalment sense problemes, no, li han de posar els puta open source que no funcionen (és s'única pega que els hi poso).

En fi, sort que l'instal·lació incial de Fedora és molt ràpida. Avui segon round...

-- rectific 27/06/2011 --

Fedora té una opció per instal·lar-se amb drivers genèrics de manera que després se poden instal·lar els propietaris de NVidia. Tot i així, i provant també amb KDE, ha estat imposible fer anar els efectes i finalment he esborrat Fedora del disc dur.

Si bé és una distribució que funciona perfectament i és senzilla d'emprar, no m'agrada sentir-me com un conillet d'índies, ja que se tracta du'n s.o. que incorpora ses darreres novetats en alguns aspectes però en descuida d'altres aspectes molt més útils pels usuaris.Com ara passa amb es Gnome 3 i Gnome-shell que no acaben d'anar bé quan d'altra banda podrien millorar es gestor per instal·lació d'aplicacions, que no el podran fer servir usuaris sense uns coneixements mínims de Linux.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu