22.6.10

Ubuntu 7.04 a 10.04 LTS

7.04
Alguns problemes per a configurar sa primera Ubuntu (Feisty) que va entrar al meu PC, amb un servidor web (apache2), php, mysql, etc... i un ftp (proftpd) per administrar-ne els continguts web. Sense oblidar sa IP dinàmica (inadyn) i, en aquells moments, sofrir desconnexions constants per part de telefònica amb els seus problemes tècnics perquè meus cables són vistos a la façana i tal...
Ho aconseguí i uns mesos després s'equip era ben estable.
 7.04 -> 7.10
Un dia sa meva Feisty me surt amb que hi ha una tal Gutsy (7.10) i que premés es botonet, i ho vaig fer.
Es vídeo se va anar a prendre pes cul, sa meva tarjeta nVidia, i m'entretení aprenent a configurar-la correctament per a poder instal.lar pijades com emerald i les seves vores transparents, efectes i d'altres xorrades que tant m'agraden.

Són problemes amb els que ja me vaig trobar a la 7.04, però per als que mos agrada ponyir resultaven més un entreteniment que una molèstia.
7.10 -> 8.04 LTS
13 de decembre de 2009..
I tot anava guai amb na Gutsy fins que un dia qualsevol vaig pensar a instal.lar-li alguna cosa nova, el gsopcast (per veure la tv), i cony, no me funcionaven els repositoris, no podia instal.lar res. S'havia trencat cosa.
No sé com però descubrí que m'havia quedat sense suport de Canonical, perque na Gutsy havia passat de moda, any i mig després, al 2009 de llavors. Era es moment de passar a sa meva primera LTS, la Hardy Heron.
I amb aquesta, cap problema que jo recordi.
8.04 LTS -> 8.10
21 de juny de 2010..
Ahir mateix, des de sa feina, i com tenia pensat des de fa temps, vaig donar sa primera passa per a no quedar-me sense suport l'any vinent, al passar els 3 anys de la Hardy Heron. Començà es perenigratge fins sa següent LTS, la 10.04 (Lucid Lynx) que ha sortit enguany.
Després d'actualitzar no he tingut massa problemes. Els serveis segueixen funcionant, que és lo principal, ni que vaig tenir que revisar els fitxers /etc/services i php.ini  durant s'actualització. Així mateix inadyn (aplicació que manté actualitzada s'IP dinàmica a dyndns.org) havia deixat d'executar-se a l'iniciar-se el sistema.
Lo més estrany es que va deixar de funcionar la gràfica (quan amb la 8.04 no havia tingut problema), però va ser fàcil de solventar perquè entrava amb un mode de gràfics simple i al mateix menú Sistema/Administració hi ha una eina d'nVidia per a refer es fitxer xorg.conf que funcionà perfectament.
Amb aquest problema gràfic vaig tenir que reactivar els efectes de Compiz des de Sistema/Preferències/Apariència.
També va sorgir un problema amb es plugin d'adobe flashplayer. El firefox demanava sa reinstal.lació, cercava s'extensió als seus repositoris i la trobava però al intentar instal.lar deia que ja hi era instal.lada i no feia res, per lo que no funcionava es flash a cap web. La solució passà per reinstal.lar-lo des del gestor de paquets de Synaptic.
Una altra és que m'han desaparegut les connexions de xarxa al Network Manager. L'icona de xarxa al costat des rellotge surt amb una creu i a sa llista no apareixen dispositius. Vorem si s'arreglat solet amb s'actualització a Jaunty... que just ha acabat ara, perquè això sí, tinc connexió. (Solució)
 8.10 -> 9.04
22 de juny de 2010..
Un dia després, d'Intrepid Ibex a Jaunty Jackalope. Quasi obligat perquè la Intrepid Ibex, ni que m'agrada aquesta distribució que vaig provar al portàtil, ja no té suport de Canonical i és precisament lo que vull evitar.
De nou me toca revisar es fitxer /etc/services però això és perquè jo el tinc personalitzat per un tema de telnet, m'imagin que no passa normalment així que en les següents actualitzacions omitiré això.
Ara però me surt un arxiu que abans amb s'Intrepid no havia tingut que tocar, /etc/vim/vimrc.tiny ¿? Què putes és això? Ho devia emprar en algun moment friki (vim = vi millorat)... au, a cagar.
Eliminant paquets obsolets... estic veient coses de nvidia, d'altres d'openssh, au, el.limina. Voràs tu lo que me trob quan arribi a casa. Això ja està llest, ara ha de reiniciar-se es sistema. Pls, wait.
S'equip ja està reiniciat i aparentment no hi ha cap problema. Tret del detectat a l'anterior upgrade sobre el Network Manager, i que per ara no arreglaré ja que està força localitzat i justificat, i no m'està donant cap mena de problema.
23 de juny de 2010..
Resum de problemes:
  • inadyn (dimoni d'actualització de la DNS dinàmica) havia deixat de funcionar. S'ha solucionat tornant-lo a afegir a l'opció Sistema/Preferències/Aplicacions d'inici. Se coneix que ha canviat es format dels fitxers .desktop. OK
  • He perdut pel camí ses tecles ràpides (hot keys), per ex. amb Alt+F1 desplegava es menú de gnome i ara ja no. Arreglat anant a sa configuració des Compiz i activant s'opció "Gnome compatibility". OK
  • Al Network Manager continua sense aparèixer es dispositiu de xarxa (amb cable). Això ja ve de l'actualització anterior i no me preocupa per ara.
  • vnc-server no funciona amb es Compiz activat. Me foto per ara, perquè a la 10.04 LTS he comprovat que aquest problema desapareix. Ok a la següent versió.
  • webmin. Un altre dimoni que ha deixat de funcionar per algun motiu que no és el mateix del inadyn. Solucionat desinstal.lant i tornant a instal.lar amb es .deb de la web oficial. OK
 9.04 -> 9.10
26 de juny de 2010..
Penúltim pas, actualitzant a Karmic Koala. El procés ha concluit sense cap novetat (tret de services i php.ini com a actualitzacions anteriors) i ja toca reiniciar.

Problemes:
  • squid no s'inicia perquè no se troba es directori d'errors en llegua catalana. (FATAL: Error Directory /usr/share/squid/errors/Catalan: (2) No such file or directory). Han canviat sa nomenclatura, ara els directoris d'errors s'abrevien amb dues lletres "ca" pel català. Arreglat idò editant /etc/squid/squid.conf i modificant-lo. OK
  • vnc-server continua sense anar amb els efectes de compiz activats. Ara però ho he pogut arreglar amb una solució que vaig llegir però no se podia aplicar a la 9.04. Activar s'opció disable_xdamage amb el gconf-editor. O bé executeu això (amb usuari normal, no com a root):
    $ gconftool -s -t bool /desktop/gnome/remote_access/disable_xdamage true OK
  • El Network Manager continua sense mostrar sa connexió amb fil, pel fet d'estar configurada a s'arxiu interfaces, lo qual fins a cert punt és correcte. Així que si a la 10.04 LTS continua sense mostrar res i no trob cap inconvenient, el desactivaré i prou.
28 de juny de 2010..
El processador està disparat, treballant al noranta i pico percent casi continuament i sense motiu aparent. Potser culpa de s'escalfor, perque fa molt que no faig net per dins aquest bitxo i ja des de versions anteriors, i des de fa temps, que el ventilador va a tope. A més de que és un ordinador que està encés sempre.
Si treiem de banda que el processador està a punt d'explotar, no l'he testat a fons ni molt manco però el funcionament en general és correcte, els serveis funcionen i a cop d'ull, sense entrar programa per programa, tot va bé.
Aquest vespre l'aturaré i li farem una neteja però no m'esperaré a trobar més problemes, de totes maneres haurà d'estar encés tot lo que resta de dia així que aprofitem-lo i passem al darrer pas. Esperem que no se cremi!!
9.10 -> 10.04 LTS
28 de juny de 2010..
L'actualitat, el present. Amb Karmic Koala tenim suport fins abril de 2011 però per això resta manco d'un any. Lucid Lynx sent LTS, mos ofereix 3 anys de suport, això vol dir fins abril de 2013. On serem llavors i que serà d'aquest servidor llavors? Voleu dir que encara existirà? Si deixa d'existir no serà per manca de S.O., això segur.
Fotem-li!!
Aix... abans d'això una "Actualització parcial". Ni que sigui per tocar els collonets, per lo vist havia quedat pendent d'upgradejar el gnome-bluetooth i m'he vist forçat a fer s'actualització parcial que me suggeria el sistema. No m'ho ha demanat però no puc reiniciar el sistema per VNC, així que faré s'actualització a 10.04 LTS sense reiniciar després d'aquest mini upgrade. Au, a tremolar.
Ara sí!
Idò, no. Els primers problemes venen abans d'intentar tornar a iniciar s'upgrade. Ara amb skype-common, és un paquet ha eliminar per s'upgrade però que diu que apareix a sa llista negra. Elimino completament tant skype com skype-common manualment des del Synaptic, ja que fa temps que no utilitzo Skype.
Tercer intent!!
S'ha posat a actualitzar i un cop descarregat tot, quan s'ha posat a instal.lar i ha demanat pel reinici dels serveis, s'ha quedat aturat el procés. Via VNC es teclat ja no  funciona, només es ratolí i sa finestra on s'ha d'acceptar es reinici dels serveis ha quedat tapada, sense que hi hagi manera de prémer es botó. No reacciona al ratolí, ni amb tecles, ni amb teclat virtual (d'accés universal). En definitiva, no trob manera de prémer es botó per a que continui s'instal.lació fins que no arribi a casa. Uuuuuh...
....

Deu ni do... aquí som, amb la Lucid Lynx ja funcionant, i de primeres diria que bastant bé, i de manera que fa un parell d'hores ni m'ho hauria imaginat.

Quan he arribat a casa tot estava com amb el VNC, no se podia fer res i es teclat no reaccionava a res. En un intent desesperat he sortit de la sessió del gnome esperant tornar a entrar i que algun miracle me permetés continuar amb un mínim de normalitat. Idò... res més lluny de sa realitat.

Sa pantalla ha quedat fosca sense que s'ordinador reaccionés a res, així que després de colpejar el teclat, ha tocat reiniciar. I...

mount: mounting none on /dev failed No such device

Després de dos reinicis me l'he quedat mirant pensant que fer, durant dos o tres minuts quan.. ha resucitat i s'ha posat a intentar fer cosa fins que s'ha posat a dir que no podia montar cap unitat i se quedava tirat.

He tornat a esperar... no passava res aquesta vegada. I ja m'estava cagant en Canonical quan he pres sa lletra 's' fent es gilipolles. I, oh, s'ha posat a omitir el montatge de ses unitats. S'arrel l'havia pogut montar, i després d'entrar amb es grub amb l'opció de recuperació (pensava que no servia per a res), i uns quants reinicis més fent es burro.

He pogut arrencar amb consola i llavors te dius: bueno, anem a escriure algun comandament que me tregui d'aquest merder... i han passat unes quantes mosques i una estoneta de silenci fins que he posat:

$ sudo apt-get dist-upgrade

De perdidos al río! que sea lo que Dios quiera! Error!!!

Havia coses fotudes i me diu, prova posant '-f' i jo pens -f = forçar ¿?

I bé, ja ho deien que si una cosa no funciona lo millor es forçar-la, ergo:

$ sudo apt-get -f dist-upgrade

I aquí som, al dia. Fins i tot he aprofitat per fer net sa tapa de la CPU i ara va això a un % d'us "normal" (prop del 20% amb es firefox obert). Acceptable

Vaja, vaja, el Network Manager ja no me surt, era justament lo que jo volia fer i m'han estalviat sa feina els de Canonical. M'ho mereixo, després de sa puta merda d'instal.lador que han fotut!!! Malparits!! Casi formatejo!!!

Au, bonda senyors/senyoretes. Si trob cosa trencada en això, ja ho diré o no.

Cap comentari:

Publica un comentari

Escriu